Ingrediente:
un kg de zahar
un kg de prune coapte, curatate de coaja si samburi
o lamaie
vanilie
20 de nuci proaspete
scortisoara
jumatate de L de apa
Modul de preparare:
Prunele cele mai indicate pentru dulceata sunt prunele bistritene, nealtoite, adica de marime mijlocie, bine coapte, dar nu moi. Prunele pentru dulceata se pun curatate de coaja. Ca sa se curete mai usor se tin 1 minut in apa clocotita, se scurg repede si se lasa acoperite pana se termina de curatat. Se pregateste apa de var. Cand toate prunele sunt curatate se tin in apa de var 15 minute, fara sa se scoata samburii.
Se pun apoi in strecuratoare, se limpezesc bine la un curent de apa, apoi se scot samburii si in locul fiecaruia se introduce in pruna curatata cate un sfert de sambure de nuca curatata de pielita. Prunele se pun apoi in siropul bine legat. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, un varf de cutit cu scortisoara si vanilie. Se lasa pe marginea masinii sa-si lase putin apa in siropul fierhinte, apoi se fierbe dulceata la foc viu pana se leaga. In continuare se procedeaza cum s-a aratat anterior.
sâmbătă, 20 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu