joi, 25 iunie 2009

Mancare de vinete

Ingrediente:

cinci vinete
trei ardei grasi
patru cepe
doi morcovi
patrunjel radacina
doua rosii
o capatana de usturoi
o ceasca cu ulei
doua linguri de bulion
doua legaturi de patrunjel verde
sare dupa preferinta
apa

Mod de preparare:

Alegeti vinete potrivite ca marime, curatati-le de coaja, taiati-le rondele, presarati-le cu putina sare si lasati-le la scurs intr-o sita. Intre timp maruntiti ceapa, morcovul si patrunjelul. Ceapa trebuie calita in ulei pana devine lucioasa, dupa care se adauga patrunjelul si morcovul maruntite si se caleste in continuare. Stoarceti vinetele de zeama ramasa dupa scurs si prajiti-le in ulei.

Puneti intr-o cratita pe rand, cate un rand de vinete si unul de legumele calite si usturoi feliat pana ramane deasupra un ultim strat cu legume calite peste care adaugati rosiile feliate. Dilueaza cu bulionul cu apa, sarati dupa gust si adaugati patrunjelul maruntit, amestecati pana la omogenizare si turnati peste legume. La nevoie se completeaza cu apa astfel incat legumele sa fie acoperite in totalitate. Mancarea de vinete trebuie sa stea la foc potrivit aprox. 45 de min. Aceasta poate fi servita si calda si rece (eventual impreuna cu mujdei de usturoi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu