Ingrediente:
un kg de zahar
un kg de struguri curatati de coaja si seminte (struguri albi)
vanilie
lamaie
Modul de preparare:
Pentru dulceata de struguri se aleg cei cu boabele mari, cu coaja groasa si bine copti. Se curata usor coaja cu mana. Se trage din partea unde a fost prinsa codita in spre varf, apoi cu o scobitoare se scot semintele. In cratita smaltuita se pun un rand de struguri, un rand de zahar, jumatate de baton de vanilie despicat in doua si sucul de la o lamaie. Se lasa pe marginea masinii o jumatate de ora sa-si lase apa, apoi se fierbe la foc tare ca orice dulceata, pana se leaga ca sa cada trei picaturi de sirop alaturea si fructele plutesc in tot siropul. Atunci se trage la o parte si se culege spuma. Dulceata se face numai din struguri albi. Cand este aproape de sfarsit trebuie sa fim atenti sa nu se lege prea tare, ca se caramelizeaza zaharul si-i schimba culoarea si gustul. Daca se foloseste zahar vanilat se pune numai cand este gata dulceata, ca sa-si pastreze aroma. Se acopera apoi cu un servet udat cu apa rece si se pune in borcane cand este rece.
sâmbătă, 20 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu