joi, 25 iunie 2009

Lasagna

Ingrediente:

- un pachet foi de lasagna
- carne tocata de vita 0.5kg
- sos de rosii 0.5l
- lapte 0.5l
- mozzarela 0.5kg
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa pui
- faina ~5 linguri
- un cub de unt
- sare si piper
- nucsoara
- rozmarin
- vin alb

Mod de preparare:

Se caleste carnea tocata 7 minute la foc mediu cu 2 linguri de ulei, sare si piper, se adauga usturoi pisat si supa de pui si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Dupa ce a scazut se adauga sucul de rosii si vinul si se mai lasa 2 min. pe foc.

Sosul se prepara dintr-un cub de unt, lapte, faina, un vf. de cutit de rozmarin si unul de nucsoara. Amestecati faina cu putin lapte si subtiati cu restul de lapte, unt si condimente. Se pune la foc mediu si dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa 5 min. ca sa se ingroase.
Se imparte in trei; se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in trei.

Ungeti o tava cu cu ulei, puneti un strat de foi, sos cu carne, sos alb, mozzarela, inca un strat de foi, sos cu carne, sos alb, mozzarela, foi, sos alb, mozzarela si se toarna supa pana la nivelul ultimei foi puse. Se baga la cuptor cam 45 de min. si este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu