Ingrediente:
- supa de pui 1l
- sparanghel tanar 225 g
- fasole verde 125 g
- unt 15 g
- 1 ceapa
- vin alb sec 150 ml
- orez (bob lung) 275 g
- mazare calita in unt 75 g
- pui (fiert) 225 g
- jumatate de lamaie
- sare si piper
- parmezan ras 25 g
Mod de preparare:
Se pune supa de pui sa dea in clocot intr-o cratita incapatoare. Sparanghelul curatat se taie in bucati de aprox. 4 cm lungime si se pune sa fiarba in supa cam 2 minute (pana la inmuiere), apoi se scoate si se lasa sa se scurga. Se face acelasi lucru si cu fasolea pastai, apoi reduceti focul la minim si lasati supa sa fiarba in continuare in clocote mici. Se topeste untul, se caleste ceapa, la foc mic, circa 5 minute. Turnati vinul peste ceapa si mariti flacara aragazului astfel incat vinul sa fiarba si sa scada repede; adaugati orezul si lasati-l 2-3 minute sa fiarba in sosul de vin, pana cand boabele devin translucide. Puneti peste orez un praf de sofran si un polonic din supa de pui, amestecand pana cand orezul absoarbe lichidul. Continuati sa adaugati supa, cate un polonic, amestecand continuu. Dupa un sfert de ora orezul ar trebui sa fie fiert, cremos. Daca vi se pare ca boabele sunt inca tari, mai adaugati putina supa (sau apa calda) si lasati-1 sa fiarba pana cand capata textura si consistenta dorite. Adaugati mazarea, legumele fierte si scurse, carnea de pui si sucul de lamaie. Puneti sare si piper dupa gust si lasati totul pe foc inca 3-4 minute. Serviti fierbinte, cu parmezan ras deasupra.
joi, 25 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu