Ingrediente:
300-400 gr. carne
4-5 linguri untdelemn
o ceapa mijlocie
1/2 kg spanac
o lingurita cu varf de faina
un sfert de L de suc de rosii
ustoroi
sare
Modul de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste in untdelemn 2 minute, se pune carnea taiata bucati, se inabuse pana se coaguleaza la suprafata, apoi se pune cate putina apa si se fierbe cu capac. Spanacul se spala bine cat este capatana, in 3-4 ape, apoi se rup frunzele fara codite, se oparesc 5 minute in apa clocotita, sa-si mai piarda din saruri in care este foarte bogat si care sunt mai greu suportate de cei care sufera de ficat sau rinichi. Se poate pune si direct la carne cand aceasta este aproape fiarta, cine doreste. Spanacul fierbe in 20 minute si daca aparent are volum mare, imediat ce se infierbanta scade foarte mult. Frunzele se lasa intregi. Cand este gata se pune usturoi (3-4 catei) tocat marunt si sucul frecat cu faina. Se potriveste de sare. Se da la cuptor 10 minute.
joi, 25 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu