Ingrediente:
- faina 150g
- lapte 300ml
- oua 2 buc.
- unt 3 lingurite
- zahar vanilat 2 pliculete
- zahar 3 lingurite
Mod de preparare:
Puneti intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie si zaharul, bateti-le bine pana cand devin o pasta omogena; adaugati incet faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare ca sa nu apara cocoloase (se amesteca pana cand acestea dispar complet). Adaugati doua lingurite de unt in amestecul format si amestecati din bine, puneti o tigaie pe foc si in ea o lingurita de unt.
Dupa ce s-a incins tigaia, puneti un polonic de compozitie in tigaie si intindeti, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii, iar dupa ce s-a rumenit pe acea parte intorceti-o cu ajutorul unui cutit. Cand s-a rumenit si pe cealalta parte luati-o cu un cutit sau prin aruncare si puneti-o intr-o farfurie. Pentru fiecare lingura de compozitie ar trebui sa iasa o clatita. Repetati actiunea pana cand terminati compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml.
joi, 25 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu