joi, 25 iunie 2009

Salam de biscuiti

Ingrediente:

- biscuiti 450 g
- unt 100 g
- lapte 150ml
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de cacao
- rahat 60 gr
- nuci 50gr
- curmale 5 buc.
- stafide ~ 3 linguri
- esenta de vanilie ~ jumatate de lingurita
- esenta de rom ~ o lingurita


Mod de preparare:

Faceti un sos din lapte, zahar si cacao (la foc mic pana se dizolva zaharul) si dupa ce se raceste putin adaugati untul si esentele. Intre timp rupeti bucatele biscuitii, si taiati rahatul, curmalele si nucile. In vasul cu biscuiti se toarna sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze, se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele si smochinele si se mai pune putin lapte. La final se toarna compozitia pe mijlocul unei folii de plastic de aprox. 50 de cm, se ruleaza si se baga la frigider pentru 24 de ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu