Ingrediente:
lapte 1250ml
sapte oua
zece linguri de zahar
trei pliculete de zahar vanilat
zahar pentru ars
opt linguri cu sare
Modul de preparare:
Crema de zahar ars: Puneti la fiert laptele amestecat cu zaharul vanilat, la foc domol. Dupa ce a fiert se acopera pentru a pastra aroma. Spargeti ouale si puneti-le intr-un vas cu zece linguri de zahar si bateti-le bine. Adaugati laptele avand grija sa amestecati continuu. Ardeti opt linguri de zahar intr-o cratita. Zaharul trebuie sa imbrace marginile. Cand toate marginile si tot fundul sunt acoperite, se lasa la racit cateva minute. Turnati compozitia. Se fierbe acoperit, pe baia de apa , in cuptor , cel putin jumatate de ora, avand grija ca apa din vas sa fie schimbata, pe masura ce scade, cu alta apa , tot fierbinte. Cratita in care preparati crema trebuie sa fie cufundata trei sferturi in apa. Cand crema se desprinde de pe margini inseamna ca este gata.
joi, 25 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu