joi, 25 iunie 2009

Crema de zahar ars

Ingrediente:

lapte 1250ml
sapte oua
zece linguri de zahar
trei pliculete de zahar vanilat
zahar pentru ars
opt linguri cu sare


Modul de preparare:

Crema de zahar ars: Puneti la fiert laptele amestecat cu zaharul vanilat, la foc domol. Dupa ce a fiert se acopera pentru a pastra aroma. Spargeti ouale si puneti-le intr-un vas cu zece linguri de zahar si bateti-le bine. Adaugati laptele avand grija sa amestecati continuu. Ardeti opt linguri de zahar intr-o cratita. Zaharul trebuie sa imbrace marginile. Cand toate marginile si tot fundul sunt acoperite, se lasa la racit cateva minute. Turnati compozitia. Se fierbe acoperit, pe baia de apa , in cuptor , cel putin jumatate de ora, avand grija ca apa din vas sa fie schimbata, pe masura ce scade, cu alta apa , tot fierbinte. Cratita in care preparati crema trebuie sa fie cufundata trei sferturi in apa. Cand crema se desprinde de pe margini inseamna ca este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu