joi, 25 iunie 2009

Tiramisu

Ingrediente:

piscoturi 450 gr.
patru galbenusuri
vin rosu 125 ml
zahar 125 gr.
Mascarpone 500 gr.
frisca batuta 230 ml
cafea 350 ml
o lingura de zahar
Modul de preparare:

Se face o cafea tare sau espresso, se dizolva lingura de zahar si se pune la rece, in frigider. In cazul in care cafeaua este prea amara se mai poate adauga putin zahar.

Se bat galbenusurile cu zahar, folosindu-se mixerul pentru cateva minute, pana se obtine o crema. Peste aceasta se adauga vinul, amestecandu-se pana se incorporeaza, amestecul rezultat punandu-se intr-un vas la bain marin. Se lasa astfel pana ce ajunge la punctul de fierbere si s-a ingrosat, timp in care se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.

Intre timp, intr-un castron mare se amesteca Marcapone pana ce dispar toate cocoloaselele. Peste acesta se adauga compozitia fierbinte din galbenusuri si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se adauga frisca batuta (poate fi inlocuita cu albusuri batute spuma) si se amesteca pana se incorporeaza, folosind o lingura.

Piscoturile se inmoaie cateva secunde in cafeaua amestecata cu lichior, asezandu-se apoi in coloane in tava. Jumatate din crema se intinde uniform peste piscoturile din tava iar deasupra se aseaza inca un rand de piscoturi, procedand la fel si turnand deasupra restul de crema. In final se presara cacao, cernuta in prealabil si se pune tava la frigider pentru cel putin trei ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu